Campus reMarkable

Project details
Type Interiørarkitektur, næring/kontor
Location Fridtjof Nansens vei 12
Status Ferdigstilt
Size 19 000 m²
Client reMarkable AS
Collaborators Henriksen Snekkeri, Hoff Snekerverksted, Hande, Holmris FormFunk, Void, Affix, Vedal, First Mover Group, Fridtjof Eiendom, Ambius

Vi har skapt en destinasjon der man ønsker å utforske og oppdage nye perspektiver hver gang man går på jobb. Et sted man møter sine kolleger, et sted som utfordrer og tilrettelegger for kreativitet, konsentrasjon og samvær. Neste generasjons arbeidsplass.

2016 oppdaget Grape et betydelig potensial i tomten på Fridtjof Nansens vei 12 og presenterte et omfattende mulighetsstudie for gårdeieren, Fridtjof Eiendom. Dette resulterte i igangsettingen av et nytt byggeprosjekt med et estimert areal på ca. 20 000 m2. Etter tre års intens innsats sto det nye bygget, med sin karakteristiske røde fasade, klart til å ønske sin fremtidige leietaker velkommen.

Grape vant interiørkonkurransen for teknologigiganten reMarkable i 2022, og dermed startet et spennende prosjektforløp. Det ble tydelig at et tradisjonelt kontormiljø ikke ville svare opp reMarkables behov for et nytt hovedkontor. Deres visjon var å skape et inspirerende samlingspunkt, en femstjerners destinasjon som kunne berike arbeidshverdagen til de ansatte. Med en helhetlig tilnærming til utforming av arbeidsplassen har vi i fellesskap utviklet reMarkables nye "Campus for Better Thinking". Dette inkluderer eksklusive fasiliteter som treningsstudio, zen-hage, takterrasser, sosiale områder og et mangfold av arbeids- og møteplasser.

Foto: Susann Daljord v/reMarkable

Campus square

I underetasjen ligger selve hjertet av bygget, kjent som «Campus Square» - et dobbelthøyt rom som fungerer som en allsidig samlingsplass. Her tilbys et mangfold av funksjoner for de ansatte, inkludert både formelle og uformelle møterom, ulike arbeidsalkover, små rom som er ideelle for konsentrasjonsarbeid, en botanisk hage med shuffleboard, et gaming-rom og en bibliotekssone som henter inspirasjon fra det klassiske universitetsbiblioteket. Formspråket og materialvalget for denne etasjen er inspirert av reMarkables grunnleggende referanser til det tradisjonelle biblioteket og det pulserende livet på et universitetscampus. Arealet er også velegnet for arrangementer som allmøter, konserter eller andre større sammenkomster, da det er utstyrt med en egen scene, storskjerm og førsteklasses lydanlegg.

I kontrast til den varme atmosfæren i underetasjen, presenterer første etasje et mer stilisert og industrielt uttrykk. Denne kontrasten symboliserer fremtidens teknologiske utvikling og ambisjoner. Sentralt plassert på mesaninen står en imponerende digital lysinstallasjon som omgir tre unike møterom.

Foto: Susann Daljord v/reMarkable

Image 1 of 5

Foto: Kevin Fauske

Vi har skapt en destinasjon som inspirerer til utforskning og oppdagelse av nye perspektiver hver eneste gang man går på jobb. Det er et sted der man ønsker å møte kolleger, et miljø som stimulerer til kreativitet, konsentrasjon samt samarbeid. Dette er er neste generasjons arbeidsplass.

Image 1 of 2

Plan 01

Image 1 of 2

Foto: Kevin Fauske

Foto: Kevin Fauske

Foto: Quique Bayarri v/Grape

I den syvende etasjen av bygget venter den japanske Zen-hagen, hvor overgangen mellom utendørs og innendørs smelter sømløst sammen. Med orientalske toner som klimprer i bakgrunnen, inviteres du til å finne din indre ro her.

Image 1 of 2

Foto: Susann Daljord v/reMarkable

ROOMS TO THINK

En av hovedtankene bak utviklingen av reMarkables digitale skrivebrett var å hjelpe mennesker med å tenke klarere i en verden full av distraksjoner. Det var derfor avgjørende for oss at denne visjonen kunne gjenspeiles i deres nye hovedkontor. I samarbeid med kunden har vi designet "Rooms to Think" - rom som er spesialutviklet for å fremme kreativ og ukonvensjonell tenkning. Hvert rom tilbyr en unik, sanselig opplevelse som tar deg langt bort fra den tradisjonelle kontorarbeidsplassen. Et av rommene etterligner for eksempel interiøret til et tradisjonelt tog, komplett med individuelle kupéer og vinduer som gir "utsikt" til Raumabanens vinterlandskap som suser forbi. Et annet rom tar deg med på en reise til utenomjordiske omgivelser gjennom et romskip, hvor du kan ligge og betrakte jorden fra månen, eller til en tradisjonell norsk 70-tallshytte og en strand med solstoler og lyden av hvaler.

Image 1 of 4

Rooms to Think - Space. Foto: Susann Daljord v/reMarkable

Image 1 of 3

Rooms to Think - Cozy Cabin. Foto: Susann Daljord v/reMarkable

Grape har vært en viktig samarbeidspartner for reMarkable helt fra før kontraktsinngåelsen, og har gitt rådgivning angående leveransebeskrivelser og kontraktsbetingelser. I tett samarbeid med kunden har vi arbeidet grundig med å utvikle et interiørkonsept som svarer på deres ambisiøse mål for fremtidens arbeidsmiljø. Vi har skapt unike løsninger med en detaljert og mangfoldig rommeny. Lokalene er planlagt med enkle og definerte helhetskonsepter som sikrer byggets langvarige funksjonalitet, samtidig som interiøret og møblene uttrykker kvalitet gjennom sitt formspråk og materialvalg.

Image 1 of 5

Foto: Cathrine Holst v/Grape

Vi har samarbeidet tett med ulike arbeidsgrupper gjennom brukerprosesser, skreddersydd spesialfunksjoner, og utviklet omfattende BIM-modeller med detaljerte tegninger for byggeprosjektet. I tillegg har vi utarbeidet detaljerte beskrivelser av inventar og møbler for hele bygget.

Les mer om arkitektprosjektet her: Fridtjof Nansens vei 12

Next project: Villa Ullvin
Back up