Pilestredet 27

Project details
Type Interiørarkitektur, næring
Location Oslo, Norge
Status Ferdigstilt
Size 1600 m²
Client Y Story, Z Event og Reisverket
Collaborators Haugland Interiør, Sigdal

Pilestredet 27 har blitt transformert til nye hovedkontorer for kommunikasjonsbyrået Y Story, eventbyrået Z Event og reisebyrået Reisverket - til en moderne arbeidsplass inspirert av New York Loft-stemning i en del av det nyutviklede Tullinkvartalet.

Inngangsareal, soisal sone med lounge. Foto: Quique Bayarri

Tullinkvartalet ligger i et sentrumsområde mellom Slottsparken og Tullinløkka, og er kjent som en ny destinasjon i Oslo. Y Story, Z Event og Reisverket flyttet inn sammen i den nydelige 3 etasje, et kontorlokale med store vindusflater fra gulv til tak mot Pilestredet. Gjennom god dialog med kunde som jobber innen kreativ bransje, samt lokalets særegne utforming, ga oss muligheten til å utforske ulike måter å forme arbeidsplasser.

Eksisterende planløsning

Ny planløsning

Med utgangspunkt i bygningens identitet og kundens ønsker, valgte vi et overordned konsept med inspirasjon fra «New York loft» - et industrielt uttrykk med en moderne vri. Dette viderefører byggets arkitektur og uttrykk, med blant annet synlige stålsøyler og åpen himlingsløsning. Eksisterende murvegger i lokalenes mellomrom som har fått navnet «Central Park» er også bevart eksponerte, og skaper en fin forbindelse til bakgårdens teglfasade. Det er store vinduer ut til bakgården med en flott utsikt til Tullinkvartalet.

Kjøkken. Foto: Quique Bayarri

Central Park. Foto: Quique Bayarri

De ulike selskapene har blitt plassert i hver sin del av kontorlokalet. Derfor ble det ekstra viktig å forme gode "mellomrom", for å skape uformelle møteplasser mellom arbeidsplassene. Disse arealene fungerer som sosiale soner for tilfeldige møter, småprat med kolleger og arrangementer på kveldstid.

Next project: Dronning Eufemias gate 8
Back up