Meraki studio

Project details
Type Detaljprosjekt interiørarkitektur, Næring
Location Oslo, Norge
Status Ferdigstilt
Size 300 m²
Client Meraki Studio AS
Collaborators Haugland Interiør

Meraki Studio er første kommersielle bedrift inn i nye Filipstad Brygge 1. Grape har utarbeidet et konsept med eksotiske vibber, gjennom tett samarbeid med kunden som ønsket å gjenskape følelsen fra reiser til sydligere strøk.

Foto: Cathrine Holst

Lokalene til Meraki Studio ligger godt synlig til i Munkedamsveien, og har i mange år huset en bar. Lokalet har en del tekniske utfordringer i form av lave himlingshøyder og ulike gulvnivåer, da det ligger rett over deler av Operatunnelen. Frisørsalonger har høye krav til god ventilasjon og mye produktoppbevaring, og på grunn av himlingshøydene var det vanskelig å få til nedsenket himling. Derfor ble det utarbeidet et konsept der både ventilasjon og oppbevaring ble integrert i spesialdesignet innredning.

Foto: Cathrine Holst

Grape jobbet kontinuerlig med kunden for å utarbeide en materialpalett og et formspråk som skiller seg ut i markedet. Avrundede former med varme, taktile materialer gjør at den faste innredningen har blitt en viktig del av både funksjonalitet og lokalets identitet, og skaper flyt i lokalet med mange ulike nivåer og vinkler.

Grape jobbet kontinuerlig med kunden for å utarbeide en materialpalett og et formspråk som skiller seg ut i markedet”

Foto: Cathrine Holst

Hovedflatene er holdt i dempede beigetoner for å skape en lys, men lun atmosfære. Som en eksotisk kontast til dette ble det brukt varm trefinér og rotting, strukturtapet, gylne håndlagde fliser og et motivtapet som fungerer som rommets blikkfang. Både speil til klippestasjoner og resepsjon er produsert i stål med skimrende Tiger lakk og corian. Resultatet er en lun oase med et hint av feriefølelse - en sterk kontrast til den trafikkerte Munkedamsveien utenfor.

Next project: Frysjaveien 29
Back up