Avalon

Project details
Type Restaurant, interiørarkitektur
Location Oslo, Norge
Status Ferdigstilt
Size 500 m²
Client Aspelin Ramm / Storebrand / VIA Vika
Collaborators N/A

I det travle møtet mellom Munkedamsveien, Cort Adelers gate og Dokkveien, ligger Avalon - restaurant og vinbar med både moderne, uformell og elegant stemning. Lokalet i VIA Vika har dobbel takhøyde og mesanin med utsikt mot Aker Brygge.

Foto: Cathrine Holst

Avalon har et anstrøk av italiensk 60-talls-chic”
Salt & Pepper, DN

Avalon’s lokaler har spektakulære dobbelthøye vinduer, og det store rommet med mesanin skaper et unikt restaurantlokale. Mikael Svensson, head chef og eier av stjernerestauranten Kontrast, ønsket et lyst og laidback konsept til sin nye restaurant. Med inspirasjon fra en restaurantfavoritt i New York, utarbeidet Grape Architects et konsept der materialitet er i fokus.


Foto: Cathrine Holst

En av årets beste nykommere”
Aftenposten

Materialpaletten er lys og nøytral, men med mange ulike teksturer som skaper spenning i rommet. Dekorativ puss og lyse håndlagde zelligefliser på vegger og søyler, terrazzo og grankubber på gulv, fast innredning i lys eik, bronsefarget metall og hvit granitt gjør rommet elegant uten at det blir for formelt.

Planløsningen åpner for mange ulike settinger. Her kan man ta en snack i baren mens man kikker på kokkene på det åpne kjøkkenet. Den lange baren forlenges i et bord som egner seg perfekt for vinsmaking under et stort, gult ”ginkgo” tre. Sofaer i vinduet gir skikkelig storbyfølelse der trafikken suser forbi utenfor. Mesaninen har både bord og sofabåser som passer til dates av ulike slag, og her oppe finnes også et chambre separée med AV-utstyr til møter eller feiringer.

Store glassflater, harde materialer og takhøyde er utfordrende med tanke på akustikk, men dette ble løst godt med Troldtekt treulittplater og Hunter Douglas HeartFelt filtlameller i himling, perforert metall veggkledning og gardiner i hele vinduets høyde. Den gode akustikken kombinert med stemningsskapende belysning gir det lyse og åpne lokalet en overraskende lunhet.

Next project: Vibes gate 29
Back up