Grapepraksis


Self-initiated
Tags

Høsten 2023 var vi så heldige å få låne Sara fra Edvard Munch som snart skal ut i arbeidslivet. Sara fikk muligheten til å utforske og lære av hvordan vi jobber i prosjektene i Grape.

Vi fokuserte på flere områder, slik at praksisperioden skulle bli variert og gi mange inntrykk og erfaringer:

  1. Tekstskriving
  2. Fotodokumentasjon
  3. Endring av interiør basert på enkle grep
  4. Gjennomføre og delta i møter
  5. Kveldsbelysning

En viktig del av prosjektene er dokumentasjon. Vi har fokusert på hvordan enkle grep kan føre til at man kan formidle et prosjekt. Nedenfor er noen eksempler fra som Saras praksisperiode. 

I lokalene våre i Ruseløkkveien 14, har vi et lite møterom som heter «Escape Room», som brukes som stillerom, nettmøter og møter mellom to personer. Det er enkelt innredet. Sara gjorde små grep med eksisterende ressurser på kontoret, og tok bilder av rommet i «nytt lys».

Sara begynte med å lage skisser av konsepter som hun vurderte som passende for møterommet. Den første skissen fremstiller Grape-produkter plassert i vinduskarmen. Tanken bak døren i midten involverer erstatning av «Escape Room» med «Grape Room», i tillegg til et spørsmålstegn for å vekke nysgjerrighet rundt rommets innhold. Skissen til venstre viser en plante i hjørnet, og scenelys rettet mot planten, med formålet å gi mer farge til rommet.

Lokalene våre i Ruseløkkveien 14 har mye vinduer med eksponering mot gater, en terrasse og et torg. Sara tegnet opp forskjellige lysvinkler basert på at vi med farget lys kunne få noe hyggelig å se på når lokalene våre passeres.

Sara laget først en liten visjon for hvordan lyset skulle treffe vindusflater og dekor, og så testet ut hun med farget lys, basert på Grapes fargepalett. Lyset sto på både på kveldstid og i helg, og vi fikk mange hyggelige kommentarer om at det endret opplevelsen når man passerer lokalene våre.

Back up