London Calling


Collaboration
Tags

Torginitiativet er en bredt sammensatt gruppe hvor vi i Grape Architects er med. Prosjektet ledes av Øystein Aurlien, og vi har en plan for Oslos torg, Youngstorget spesielt.

Torsdag 1. desember 2022 arrangerte vi en konferanse i London. Temaet fordelte seg på to temaer: fotgjengervennlighet og torg.

Konferansen var delt inn i syv små arrangementer:

Det hele startet med trefelling i Nordmarka med Lord Mayor of Westminster lørdag 19. november. Deretter hadde vi en dag hvor vi fikk inspirasjon gjennom alle som ble med, og som vandret fra sted til sted i London.

  1. 1 Først var vi i New London Architecture, hvor vi hadde fire innledere: Ordfører i Oslo, Marianne Borgen, Torginitiativets Øystein Aurlien og Ragnhild Pedersen Foss og arkitekt og partner i Foster+Partners, Spencer de Grey.
  2. 2 Vi lagde en liten torgfest i Barbican i London hvor vi også spiste lunsj.
  3. 3 Tredje stopp var i nye Zaha Hadid Architects Gallery, hvor vi fikk tre foredrag fra ZHAs Gianluca Racana, Melodie Leung og Ludovico Lombardi.
  4. 4 Fjerde stopp var på Smithfield Market, hvor City of London's Clarisse Tavin fortalte om et område som er blitt en viktig forbindelse i London og sambruk er vellykket.
  5. 5 Femte stopp var tenningen av julegrana på Trafalgar Square.
  6. 6 Sjette og siste stopp var på The Conduit Covent Garden hvor det ble oppsummering av dagen og god mingling i London.
Back up