Byutviklingsmøtebudene


Self-initiated Principles
Tags

Vi i Grape er involvert i mange forskjellige møter, og noen møter som involverer flere har forbedringspotensiale. Vi tror på at gode og gjennomtenkte møter skaper mer dialog og bedre medvirkning. Med glimt i øyet har vi fått til Byutviklingsmøtebudene.

Gro Sandkjær Hanssen, Sverre Landmark, Kenneth Dahlgren og Geir Rognlien Elgvin har satt sammen ti bud for gode byutviklingsmøter som ble lansert på en slippfest som vi arrangerte med Arkitektnytt. Budene lyder som følger:

  1. 1 Still alltid spørsmålet: Hvorfor i alle dager arrangerer jeg dette? Hva kommer de inviterte til å høre som ikke er sagt før? Om du ikke kommer på noe, så dropp møtet.
  2. 2 Tidsbevissthet: Hvem når jeg – ved å legge møtet på dette tidspunktet? Er det lurt å legge møtet til torsdag kveld, samtidig med alle andre?
  3. 3 Gode omgivelser: Finn et sted eller et lokale med universell utforming, god luft, nok lys, toaletter, god lyd, og gode presentasjonsmuligheter.
  4. 4 Alltid lokalt: Kjøp helst tjenester til møtet lokalt, som mat og drikke – og fortell historien om det. Det kan være smart med noe å spise hvis møtet er lengre enn 45 minutter.
  5. 5 Gjør det klart hvis du ønsker dialog og tilbakemelding, og sett av nok tid til spørsmål, kommentarer og svar.
  6. 6 Du skal ikke stjele tid. Begynn møtet på annonsert tid, avslutt møtet på annonsert tid. Inviter på en måte som gjør det lett å melde seg på eller av.
  7. 7 Begrens misjoneringen av det glade budskap: Oppdater med endringer underveis, mas må kun skje til dem som liker deg, massivt mas i alle kanaler er masete.
  8. 8 Tenk inspirasjon. Uansett hva møtet dreier seg om, så må du inspirere. Og innlederne må inspirere, eller få opp viktige diskusjoner. La alle som skal inspirere få muligheten til å forberede seg.
  9. 9 Djevelen er i detaljene: Aldri mer lunka drikke i plastglass, husk å lufte i pauser, pass på at det er rent på do, unngå matsvinn når møtet er over og ha alltid en opplevelse fra møtet som folk husker i grava.
  10. 10 Vi skal etterlate oss en by som er litt bedre enn den vi overtok. Deler du ikke denne visjonen kan det være det samme.
Back up