Frokost Lab. - Et Innblikk I Oslos Nye Innovasjonsdistrikter
Aug
29
11:00 AM11:00

Frokost Lab. - Et Innblikk I Oslos Nye Innovasjonsdistrikter

Du vil få et godt innblikk i Oslos nye innovasjonsdistrikter – et viktig grep i den nye kommuneplanen for å sikre næringsvirksomhet rundt byens ledende kunnskapsmiljøer. Hvordan bør områdene utvikles for at kunnskapsbasert næringsliv vil ønske å etablere seg nettopp her? 

Program: 
• Innledning – v Kjetil Lund( A), byråd for næring og eierskap
• Innovasjonsdistrikt Oslo Science City, Karl-Christian Agerup, adm dir Forskningsparken
• Innovasjonsdistrikt Hovinbyen – v Benedicte Økland, leder for Construction City i Hovinbyen.
• Innovasjonsdistrikt sentrum – v Sindre Østgård (Initiativ Myntgata) 
• Debatt: Kjetil Lund, Ellen de Vibe (PBE), Benedicte Økland (Construction City), Sindre Østgård, Kristin Vinje (UiO) og representant fra OsloMet, møtes til diskusjon om nøkkelfaktorene for attraktive innovasjonsdistrikter. 
Debattleder Stig Bech.

Vi serverer kaffe og croissanter.
Etter debatten blir det mulighet for kaffepåfyll og faglig mingling.

 

Link til facebook-event: www.facebook.com/event/frokostlab

View Event →
Kommuneplanen - Status og politiske ambisjoner
Mar
9
8:00 AM08:00

Kommuneplanen - Status og politiske ambisjoner

BA-HR, Grape architects og Gambit H-K inviterer til frokostseminar. 

Kommuneplanen i Oslo er det viktigste enkeltverktøyet i utviklingen av byen. Hva er status halvannet år etter at den trådte i kraft? Hva skjer videre? 

Bli med på gjennomgåelsen med planeksperter og Oslos ledende byutviklingspolitikere.

 

Frokost fra 07.40

 

Påmelding her

 

Se PDF--presentasjon fra eventet her.

View Event →
KONFERANSE: Transformasjon og rehabilitering
Dec
13
9:00 AM09:00

KONFERANSE: Transformasjon og rehabilitering

 

Jeanette Norin og Margarida Barbosa fra Grape architects holder foredrag med Estate.

Om konferansen:

"Ombygging og rehabilitering står på agendaen – Oslo by rustes opp. Nedlagte industriområder og gamle bebyggelser skal transformeres, slik at hovedstaden løftes til et internasjonalt nivå, og blir en gjennomgående by. Transformasjonsprosesser må tilfredsstille strenge offentlige miljøkrav, samtidig skape verdi for eiere, uten at det går på bekostning av byggets historiske særpreg og sjel. Hva skal til for å lykkes? Er både det offentlige og private aktører klare til å revitalisere forlatte områder?
Her ligger det et enormt potensial i å skape ambisiøse prosjekter i forlatte nærområder. Spørsmålet er – hvilken gevinst, risiko og muligheter finnes i disse prosjektene?

Konferansen Transformasjon & Rehabilitering vil gi deg rikelig med inspirasjon, nye ideer til konsept og redesign. Fokuset vil være å puste liv i slitene eiendommer, og forvandle disse til noe nytt og interessant, som skaper merverdi. Vi utveksler ideer, og kommer med eksempler på vellykkete konsepter fra lignende prosjekt, der disse også har gitt noe til bybildet, samtidig som det har vært lønnsomt for eiere og utviklere. Fageksperter viser deg hvordan du analyser risiko, løser utfordringer og bruke moderne arkitektoniske løsninger for å få til et spennende prosjekt utover det vanlige."

Les mer her: http://estatekonferanse.no

View Event →
Margarida Barbosa keynote speaker at RTC Europe 2016
Oct
21
4:15 PM16:15

Margarida Barbosa keynote speaker at RTC Europe 2016

 

"Margarida works at Grape Architects in Oslo, Norway. Margarida is an Architect with a master degree from the Architectural School of Lisbon, Portugal.


She expertized working as a reality capture specialist at the Beck Group in Dallas, Texas; additionally she is a PhD candidate at the Lisbon Faculty of Architecture in Portugal. Both her professional work as well as PhD thesis focuses on Reality Capture processes and BIM workflows."

View Event →
Frokostmøte på Sentralen
Jun
14
8:30 AM08:30

Frokostmøte på Sentralen

Bygg21 lanserer på frokostmøtet rapporten ”Enkle grep – raskere fra behov til bygg”. 

Rapporten gir konkrete anbefalinger til enkle endringer i byggesaksprosessen. Blir rådene fulgt, kan det bety et paradigmeskifte for samspillet mellom bygg- og eiendomsnæringen og myndighetene. 

Rapporten er en bestilling fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet og overleveres Jan Tore Sanners kontor i begynnelsen av juni.

På frokostmøtet diskuterer vi potensialet som ligger i et enklere, mer effektivt møte mellom næring og plan- og bygningsmyndighetene.

Christine Grape fra Grape arkitekter stiller i diskusjonspanelet. "Hun er leder i Grape arkitekter og er en ambassadør for kvalitet og bærekraft. Christine Grape har lang og bred erfaring i å realisere prosjekter fra idé og behov, via søknadsprosesser, til ferdig bygg."

Les mer om arrangementet på www.bygg21.no

 

View Event →
Estate konferanse
May
31
8:30 AM08:30

Estate konferanse

Den beste gårdeieren - Fellesarealer og felleskostnader

Konferansen setter søkelyset på hvordan vi på best mulig måte kan behandle spørsmål omkring felleskostnader for både leietakere og gårdeiere. 

Jeanette Norin og Maren Bjerkeng fra Grape Architetcs er blant foredragsholderne som vil si noe om hvordan byggets arealer kan utnyttes optimalt med økt verdi for begge parter. Kan man utfordre konvensjoner og se på smarte og nytenkende løsninger for å utnytte disse arealene annerledes og på best mulig måte i et fremtidsrettet perspektiv? Er det mulig å redusere kostnadene, og samtidig øke eiendomsverdien?


Velkommen til en lærerik konferanse med fokus på økonomi og merverdi!  

http://estatekonferanse.no/

View Event →
Estate konferanse - Oslo mot 2030
Dec
10
8:30 AM08:30

Estate konferanse - Oslo mot 2030

Grape Architects samarbeider med BA-HR advokater og Estate om konferanse ifbm den nylige vedtatte kommuneplanen. Det blir særlig fokus på relevante problemstillinger knyttet til planens anvendelse i praksis, belyst av offentlige og private aktører i eiendomsmarkedet, samt rådgivere som jurister og arkitekter.

Blant bidragsyterne finnes, i tillegg til Christine Grape og Maren Bjerkeng fra Grape Architects, Stig L. Bech og Henrik Rudene Taubøll / BA-HR, Ellen de Vibe/ PBE, Janne Wilberg/ Byantikvaren, Erik Lund/Hoegh, Gunnar Oveland/ Aspelin Ramm, og Erling Fossen/ Oslo Metropolitan Arena

 

View Event →